No al Quart Cinturó

Bloc d'informació sobre el Quart Cinturó.

dissabte, de setembre 18, 2010

Les raons del Quart Cinturó, per Fèlix de Blas

La decisió del Ministeri de Foment de publicar l’estudi informatiu del Quart Cinturó pot produir dues reaccions. La primera; desafecció política. Després de molts anys de debat, els partits polítics catalans arriben a un acord de mínims, sobre què i com ha de ser aquesta via, s’aprova al Parlament dins del Pla Territorial Metropolità de Barcelona amb el nom “Ronda del Vallès”. Desde Madrid, diuen que de Ronda del Vallès res de res, autovia pura i dura… I amb les mancances de l’estudi d’impacte ambiental actualitzat que marca la llei. Pels qui no entenem massa en política, aquesta actitud provoca un enorme desconcert. I més si afegim que l’Estudi s’ha publicat a finals de juliol, quan els ajuntaments i les entitats afectades estan de vacances i no tenen prou temps per analitzar-lo i fer al.legacions

La segona reacció podria ser buscar les raons per fer el Quart Cinturó.

Alguns diuen que el Quart Cinturó és necessari per descongestionar la B-30 i pel transport de mercaderies desde Algeciras fins a la Jonquera. La inversió s’ha de fer en el eix ferroviari del corredor mediterrani, doncs aquest transport és molt més rentable econòmica social i ambientalment.

Altres afirmen que cal fer Quart Cinturó per vertebrar els pobles del Vallès. Amb una autovia de tres carrils per sentit ? Cal apostar definitivament pel transport públic colectiu enlloc del vehicle privat. Invertir en la línia ferroviària orbital, recuperar els trajectes dels trens antics per trens lleugers o tranvies i millorar la xarxa secundària viària actual, com la carretera de Sabadell a Granollers.

I uns pocs asseguren que el Quart Cinturó és imprescindible pel progrés i el creixement econòmic del País. Això ja no s’ho creu ningú. Aquest fet ens ha de permetre canviar la mentalitat doncs no es pot admetre que el creixement sigui a costa de construir i fragmentar més el territori doncs si no posem ara el límit, en pocs anys tot el País quedarà enterrat sota l’asfalt i el formigó.

Pere Quart ja ho deia fa temps “com el Vallès no hi ha res” . I afegim “sempre que no s’hi construeixi cap carretera de més … “

Per això el 3 d’octubre tots a Sabadell per dir “ No al Quart Cinturó ! “


Fèlix de Blas. Grup d’Oposició al Quart Cinturó de Santa Eulàlia de Ronçana.

1 Comments:

At 10:00 p. m., Anonymous Anònim said...

dayspring christian music cd sheet music cd trombone
inn of silent music tylerton md carly patterson's floor music music for the mozart effectr wild weed flower music
berkshire academy of music

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home