No al Quart Cinturó

Bloc d'informació sobre el Quart Cinturó.

dimarts, de desembre 12, 2006

El creixement econòmic i el 4t Cinturó

Després de veure les notícies referents a la manifestació del Quart Cinturó on es dóna molta rellevància a les picabaralles polítiques, ens agradaria fer la següent reflexió: El Quart Cinturó no és un problema polític, és un problema de concepte.

Les cambres de comerç diuen que la construcció del Quart Cinturó és imprescindible pel desenvolupament i creixement de l’economia. Què vol dir això? Que la economia no creix actualment? Anem a suposar que l’economia necessita del Quart Cinturó per crèixer. Un cop construit, i volem que l’economia segueixi creixent, és clar que faria falta construir un Cinquè Cinturó. D’acord, seguim creixent, anem a fer el sisè ….

On estaria el límit? Segons aquest argument, tota Catalunya acabaria sent una capa d’asfalt per tal de poder crèixer indefinidament.

Per tant l’objectiu de construir el Quart Cinturó és fer crèixer l’economia de la comarca, és a dir que les empreses obtinguin més beneficis a costa de fragmentar el territori i augmentar la pressió urbanística. Però no haviem quedat que el Quart Cinturó era per solucionar els problemes de mobilitat? En què quedem?

I el protocol de Kyoto, cumplir-lo que no és tan necessari?

El que passa és que el model de societat on estem, valorem massa el benefici a curt termini ignorant les conseqüències que tindran per el medi ambient del seus fills i néts.

Serà molt millor que el límit el posem nosaltres, perquè si el límit el posa la Terra, ja haurem fet tard.