No al Quart Cinturó

Bloc d'informació sobre el Quart Cinturó.

divendres, de desembre 22, 2006

Cara a Cara

El passat dia 12 de desembre, en el Matí de Catalunya Ràdio es va fer un cara a cara entre l'Antoni Abad de la CECOT i el Toni Altaió en representació de la CCQC.

El podeu escoltar aquí.

Jutgeu per vosaltres mateixos.

diumenge, de desembre 17, 2006

GR-97 o Quart Cinturó? (I)

Sóc l’Oriol. Encara sóc un nen, segons diuen els pares, però jo penso que ja començo a ser gran: tinc gairebé catorze anys, oi que això ja és ser gran?. Ara, que em tota sinceritat, us haig de dir que no sé si en vull ser de gran. D’una banda sí, perquè quan un és gran fa el vol, o això sembla, però de l’altra no entenc quasi res del que fan els grans. Us posaré un exemple.
Tinc uns pares caminaires i des de petit em van portar a l’esplai d’un centre excursionista. Gràcies a això he caminat per molts boscos i muntanyes del nostre país. I la veritat és que m’agrada sortir de la ciutat i veure que hi ha llocs diferents, on la natura predomina i on viuen animals i plantes que mai sobreviurien enmig del ciment i l’asfalt.
Així he anat molts llocs que ni imaginava que podien existir i aquesta darrera temporada he pogut descobrir el que encara tenim a prop de casa. Jo visc al Vallès, a Sabadell, i des de casa sembla que entre la meva ciutat i les altres ja no hi ha camp, ni boscos, ni res que no siguin carreteres, polígons o urbanitzacions. Però, malgrat hi ha molt de tot això, també hi ha una zona rural bonica i que val la pena de gaudir.
Els monitors, que s’enrotllen bé, han tingut la bona pensada de portar-nos a caminar pel GR 97. Sabeu què és un GR?. Per si no ho sabeu us ho explico. És un sender de gran recorregut, en realitat camins marcats que ens permeten recórrer grans extensions de terreny i travessar països. El GR 97, però, és molt nostre. Va de la Tordera al Llobregat i ajuda a conèixer tres comarques: el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.
Després de totes les caminades que hem fet, puc donar lliçons als meus companys d’escola, sobretot els que no es mouen de les ciutats o que sempre van amb cotxe d’un lloc a l’altre. Us demostraré que estic ben informat i que he posat molta atenció al que em deien els monitors i també m’he llegit una guia que explica tot el sender.
Bé doncs, començo. La plana vallesana està entre dues serralades: la Prelitoral (El Montseny i Sant Llorenç del Munt) i la Litoral (Montnegre i Collserola). El GR 97 passa per zones diferenciades del Vallès com la zona baixa del Montseny que és la part propera a Sant Celoni. La vall és estreta perquè les dues serralades s’apropen, té boscos d’alzines i pins i també hi ha pollancres i roures. Jo diria que és una part molt bonica del paisatge.
De Cardedeu enllà, el Vallès és més urbanitzat. És la zona de Granollers i la vall és més planera i ondulada. Quan s’arriba a la Conca del Llobregat, les valls són més encaixades i es veuen vinyes i oliveres. Al llarg del camí varem trobar molts pagesos i vaig descobrir que a la meva comarca hi ha més cultiu i ramaderia del que jo em pensava. Heu sentit a parlar de la mongeta del ganxet?. Si és que sí, ja sabreu que és una classe de mongeta que es cull al Vallès, molt bona i coneguda gràcies al treball de molta gent.