No al Quart Cinturó

Bloc d'informació sobre el Quart Cinturó.

dimarts, de març 06, 2007

Trens en lloc de Quart Cinturó

El desgavell dels trens de rodalies de Renfe a Barcelona ha arribat a un punt insostenible. La CCQC en la qual hi participen molts soferts usuaris, entenem les recents actituds de viatgers desesperats. Malgrat que es tracta de les línies de rodalies més rendibles de tot l'Estat, l'absoluta manca d'inversió dels últims quinze anys és d'escàndol. I tot i que no es diu tant, els trens regionals encara estan pitjor.

Els plans d'infraestructures del govern parlen ara d'inversions importants a la xarxa de trens... però cap al 2016! Sembla que l'única prioritat és construir el Quart Cinturó, una autovia caríssima, faraònica, que estimularà encara més el transport privat. Una obra molt qüestionada, que no resoldrà els problemes de trànsit i només servirà per destruir els espais naturals del Vallès i, sobretot, fomentar l'especulació immobiliària.


Per què no es destinen aquests milers de milions d'euros als trens? El transport públic és vital per a centenars de milers de persones i és l'únic que ens ajudarà a reduir la contaminació i combatre el canvi climàtic. Els nostres polítics s'omplen la boca parlant de transport públic, però sols s'inverteix en el privat.

Necessitem més i millors trens!