No al Quart Cinturó

Bloc d'informació sobre el Quart Cinturó.

divendres, de gener 14, 2011

Territori, Sostenibilitat i Quart Cinturó

És sorprenent que un nou Departament de la Generalitat que es diu Territori i Sostenibilitat pugui impulsar la construcció del Quart Cinturó. Pel nom, sembla que hauria de tenir molt clar que defensar i protegir la riquesa del territori hauria de ser un dels seus principals objectius. Doncs no, cal fragmentar-lo i urbanitzar-lo per crear “riquesa”. Una autovia de sis a vuit carrils, plè de cotxes privats i camions consumint petroli a tort i a dret és fer una política que afavoreix la “Sostenibilitat” ?

L’ Honorable Conseller Lluís Recoder va dir no fa massa que defensava la construcció del Quart Cinturó perquè al voltant d’on hi ha una nova via, es crea riquesa doncs les empreses s’estableixen aprop i així es reactivaria l’economia del país.

Si això fos cert, els pobles afectats pel pas de l’autovia estarien encantats i esperant amb candeletes l’ infraestructura, però la prova és que ajuntaments com Lliçà d’Amunt, o les Franqueses del Vallès per unanimitat de totes les forces polítiques no volen ni sentir a parlar del pas del Quart Cinturó pel seu municipi. I més si afegim les prop de 6.000 alegacions al’Estudi Informatiu que s’han fet desde el territori.

No té cap sentit construir noves vies per reactivar l’economia quan per exemple a Belloc d’Urgell hi ha un polígon industrial a tocar de l’autovia A2 on no s’ha venut ni una sola parcela desde que es va urbanitzar ara fa uns anys. És molt il.lustratiu veure els ramats de xais pasturant al polígon menjant-se la herba de les parcel.les buides …

La causa que l’economia no creixi és una conseqüència directa de la crisi del capitalisme, el lliure mercat , l’especulació i la globalització, i no pas per la manca d’aquest tipus d’infraestructures. Que no ens enganyin !

Ara per ara la línia ferroviaria orbital està en fase d’estudi. Tenim les obres del desdoblament de l’Eix transversal en procés. Al maig la Unió Europea impulsarà la construcció del tant reclamat corredor ferroviari del Mediterrani, una infraestructura que permetrà interconectar per tren els ports del Mediterrani per fer arribar les mercaderies desde Algeciras fins al nord d’Europa.

Ara, la prioritat està en la millora de la carretera que va de Granollers a Sabadell, impulsar una bona xarxa de transport públic que conecti el Vallès amb les comarques veines i desdoblar i modernitzar la línia de Rodalies de Vic. Quan això estigui fet i en funcionament la construcció del Quart Cinturó ja no tindrà cap raó ni justificació.

Totes les persones es poden equivocar, però rectificar és de savis i més si tenen alta responsabilitat política. Demanem un cop més que no ens defraudin …


Fèlix de Blas. Grup d’oposició del Quart Cinturó de Santa Eulàlia de Ronçana