No al Quart Cinturó

Bloc d'informació sobre el Quart Cinturó.

dilluns, de desembre 04, 2006

Blocosfera i Quart Cinturó

Avui en Saúl Gordillo,el blocaire polític de referència a Catalunya fa esment del nostre bloc i també un recull de les reaccions a la blocosfera catalana.

Des d'aquí podreu veure més reaccions de la blocosfera a la manifestació d'ahir.

I recordeu que:

Cada poble té la seva raó
per dir no al Quart Cinturó!

diumenge, de desembre 03, 2006

CCQC demanarà entrevistar-se amb José Montilla

Nota de premsa de la CCQC:

UNES 5.000 PERSONES ES MANIFESTEN A SABADELL I REITEREN EL NO AL QUART CINTURÓ

La manifestació, convocada per les 270 entitats integrades a la Campanya Contra el Quart Cinturó, acaba amb la lectura d'un manifest que denuncia la manca de legitimitat del Quart Cinturó, exigeix inversions en infraestructures de transport públic, reclama la protecció i defensa dels espais naturals de les comarques afectades, reivindica el debat polític i social, i demana al nou president de la Generalitat que encapçali una rigurosa planificació en el debat territorial i infraestructural i compti amb la participació activa de la Campanya.

Unes 5000 persones i 24 tractors s'han manifestat avui diumenge 3 de desembre pels carrers del centre de Sabadell per reclamar l'aturada de les obres de construcció i la tramitació del Quart Cinturó mentre el debat territorial no doni una eficient resposta a la necessària incorporació dels vectors ambientals.

El recorregut i l'acte de cloenda, tots en un marcat caire festiu i ple de missatges adreçats als nostres representants polítics, han comptat amb la presència de persones vingudes d'arreu del Baix Llobregat, Penedès i Vallès. El passeig Manresa ha estat el marc de la lectura del manifest, llegit per Arcadi Oliveres, i de la presentació de la cançó “Com el Vallès no hi ha res”, escrita i interpretada per Fèlix de Blas.

Les entitats reclamem al nou govern de la Generalitat i al govern de l'Estat:

-La retirada del projecte del Quart Cinturó

-L'atenció prioritària al sistema de transport públic (creació de noves línies ferroviàries i la millora de les existents, potenciació de la funció distribuïdora de les línies d'autobusos).

-Priorització d'inversions en la xarxa viària existent, per davant de la construcció de noves vies: millora d'enllaços, supressió de peatges, incorporació d'elements de gestió en la mobilitat en vehicle privat...

-La coherència entre la protecció de la xarxa d'espais agronaturals, el model territorial i la xarxa de mobilitat.

La Campanya demà mateix sol·licitarà una entrevista amb el president de la Generalitat, Molt Honorable Sr. José Montilla, per transmetre-li directament les peticions formulades avui a Sabadell.

CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ

El Baix Llobregat, el Penedès i el Vallès, 3 de desembre de 2006

Manifest contra el QC

Aquest és el manifest que s'ha llegit avui al finalitzar la manifestació:

Molt Honorable Sr. Josep Montilla, President de la Generalitat:

Ens manifestem avui a Sabadell i us fem la que és, amb tota seguretat, la primera demanda pública i col·lectiva del vostre mandat. I fem aquesta demanda en representació de milers de persones i de 270 entitats del Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès aplegades en la Campanya Contra el Quart Cinturó.

Molt Honorable President, permeteu que us diguem que...:


PRIMER. AL QUART CINTURÓ LI MANCA TOTA LA LEGITIMITAT

...no us volem nu com l'emperador del conte clàssic. Però tampoc no us volem vestit amb la retòrica i el posat tibat per proclamar les bondats del Quart Cinturó,... quan la realitat és molt més crua i despullada. I més complexa.


La promesa del Quart Cinturó ja fa anys que serveix per amagar les vergonyes de la manca de planificació del territori. Les vergonyes de posar infraestructures de gran cost i greu impacte per davant del respecte al medi natural i del respecte al conjunt del país. Un país que té altres necessitats molt més punyents.


Fa quinze anys que lluitem. Quinze anys que reclamem rigor i racionalitat a les Administracions que s’entesten en mantenir el Quart Cinturó. El Quart Cinturó és un projecte que no es basa en cap anàlisi, estudi, ni planejament rigorós. Hem demostrat que les justificacions adduïdes pels càrrecs polítics i tècnics no tenen cap base sòlida. Hem demostrat que les xifres dels estudis són incompletes o falses. Hem demostrat que s’ignoren els llocs i les raons autèntiques de la congestió de la mobilitat. Hem demostrat que els estudis ambientals han estat fets, massa sovint, des del desconeixement i des de la burla científica.

SEGON. VOLEM MÉS I MILLORS TRENS

Volem més i millors trens. Necessitem més i millors trens. Ha estat només quan ha esclatat el deplorable estat de les rodalies de RENFE que tothom ha corregut a dir que hi posaran pedaços. Una xarxa de rodalies i de trens regionals abandonada a la seva sort, amb unes mancances intolerables que la ciutadania suporta i pateix cada dia.

Constatem que el Vallès porta cinquanta anys sense inversió en ferrocarril per a viatgers. Que tota la inversió s’ha abocat a les autopistes. Un parell de quilòmetres nous a la Universitat Autònoma en la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat és l’única, és a dir, tota, la inversió catalana del Govern de la Generalitat en trenta anys. I només la recent posada en marxa del servei parcial i insuficient de la línia Mollet - El Papiol per l'antiga via de mercaderies intenta disfressar l’abandó en l’oferta de transport públic d’una comarca -el Vallès- que compta amb un milió d’habitants.


TERCER. DEFENSEM ELS ESPAIS AGRÍCOLES I NATURALS DE LES NOSTRES COMARQUES

Ja n’hi ha prou de discursos plens de paraules com sostenibilitat, però buits d’un compromís real amb la defensa del territori. Ja n’hi ha prou de dir que el Quart cinturó es farà bé. Afirmem que el Quart Cinturó és incompatible amb la defensa dels camps i boscos del Vallès, del Baix Llobregat i del Penedès. Afirmem que el Quart Cinturó tindria un impacte terrible i irreversible.

La pèrdua dels espais agrícoles i forestals de la plana arrossegaria també la pèrdua de l’activitat agrícola, de gran valor estratègic, que encara perdura. La pèrdua d’aquests espais anul·laria les possibilitats d’impulsar projectes de futur per al territori, com ara el Parc Agrícola del Vallès, al qual han donat suport 18 ajuntaments fins ara. La continuïtat del Quart Cinturó cap al Penedès transformaria completament el paisatge de vinyes i tindria un impacte directe sobre l’activitat vinícola.

El Quart Cinturó portaria a les nostres comarques més especulació. I seria una ferida de mort per a espais tan emblemàtics com la riera de Gaià, a Viladecavalls; el Pla del Bonaire, a Terrassa; el Bosc de Can Deu, el Torrent de Colobrers i Togores, a Sabadell; la Torre Marimon, a Caldes; Marata, a Les Franqueses... Uns espais, tots aquests, que no sols tenen valor per la seva biodiversitat. Uns espais que acompleixen una funció social importantíssima, i que són garantia de futur de la nostra qualitat de vida com a ciutadans.

QUART. POLÍTICA ÉS PARTICIPACIÓ


Reclamem que la política és participació i debat social. Apel·lem a aquest fet com a ciutadans de ple dret. En quinze anys de Campanya Contra el Quart Cinturó, la Presidència de la Generalitat no ens ha rebut mai. Només ho ha fet el Conseller de torn de forma escadussera i després de reiterades peticions.


Celebrem que els acords de la formació del nou Govern parlin de prioritzar la Catalunya social i d'escoltar no solament els estaments econòmics, sinó també la societat. Desitgem que se’n derivi el respecte pels moviments socials que han posat sobre la taula, des de fa anys, una sensibilitat ambiental avui en boca de tothom. Volem fets i paraules,... i no fets sense paraules. Volem diàleg i no fets consumats com hem hagut de denunciar quan s’han licitat les obres del tram Abrera–Terrassa i, a més, sense base jurídica suficient.

El respecte a la Catalunya social que avui s'expressa en aquesta manifestació implica diàleg i consideració envers les propostes aportades durant anys, propostes que dormen sense cap resposta als despatxos oficials.


CINQUÈ. PRESIDENT: FÉU HONOR AL CÀRREC

Molt honorable President: us volem revestit de l'autoritat que confereix el rigor del treball ben fet per part de l'Administració. Del treball que crea plans rigorosos. No us volem nu, o vestit amb aquell fals vestit de l'emperador, a què, malauradament, ens té acostumada l’Administració -també la de la Generalitat- quan se serveix d’estudis mercenaris i insolvents.

Tot el que us diem ateny molt directament la Presidència de la Generalitat. Però també el conjunt de les forces polítiques catalanes, tant les de dins del govern, com les de l'oposició. Ateny directament els partits que han fet del Quart Cinturó una bandera buida i enormement perillosa en el debat territorial, quan han volgut fer-nos creure que la resolució de la congestió i les dificultats de la mobilitat passen pel Quart Cinturó, quan ens diuen que són menyspreables els seus impactes ambientals, quan es creuen que l'economia necessita una obra faraònica d'aquesta envergadura i quan decideixen que el planejament del país es pot ajornar.

En nom d’una ciutadania responsable i participativa. En nom d’una ciutadania que és pacient i raonable. Us demanen un gir qualitatiu i un salt endavant. Us demanem que assumiu la voluntat ferma de presentar aviat el Planejament territorial del Vallès i el Baix Llobregat dins en la Regió Metropolitana de Barcelona, i de supeditar a aquest planejament tota nova gran obra. Us demanem un debat territorial no tecnocràtic. Us demanem que la presa de decisions es faci des del territori. Us demanem unes prioritats en inversió a les nostres comarques que parteixin d’opcions raonables, autènticament sostenibles, i no d’esquers enganyosos. Us demanem la humilitat d’admetre’ns com a interlocutor i us demanem el rigor de la vostra administració per respondre acuradament les nostres propostes.

NO AL QUART CINTURÓ !

Campanya Contra el Quart Cinturó

Sabadell, 3 de desembre de 2006

Que diu la premsa


Informació i imatges de la manifestació a:

Informació Sabadell

Radio Sabadell

Vilaweb

El Punt

Avui

TV3

Europa Press

La Vanguardia

El Periodico

Éxit de la Mani!!!

Més de 5000 persones hem tornat a dir al Quart cinturó!

Més de 5000 persones hem cantat la cançó Com el Vallès no hi ha res!!

El Quart Cinturó ni l'han fet ni el faran!!!

Podeu veure imatges de la manifestació aquí